Mesajı Okuyun
Old 23-11-2013, 05:45   #7
YALÇIN ÖNDER

 
Varsayılan

213 sayılı VUK'nun mük.355. md.ne

"5904 sayılı Kanunun 22 inci maddesiyle eklenen fıkra. Yürürlük; 01.08.2009) Ancak, bu ödevlerin yerine getirilmesine ilişkin usul ve esasların Maliye Bakanlığınca yapılan düzenleyici idari işlemlerle duyurulması halinde, ilgililere ayrıca yazılı olarak bildirilme şartı aranmaz." fıkrası hükmünce;

Konu 20.01.2012 tarih ve 28170 sayılı RG de yayımlanmış bulunan 413 sıra nolu VUKGT'inde idarece düzenlenmiştir.

"5. Bildirimin Dönemi ve Verilme Zamanı:

5.1. Bildirim verme yükümlülüğü getirilen tüm mükellefler, bildirimlerini her yıl 1 Nisan-31 Mayıs tarih aralığında elektronik ortamda vereceklerdir.

5.2. Bildirimin elektronik ortamda verilmiş sayılabilmesi için onaylama işleminin yapılması zorunludur. Onaylama işleminin ise en geç, bildirimin verilmesi gereken son gün olan 31 Mayıs günü saat 24.00'e kadar tamamlanması gerekmektedir." yayımlanmış bulunduğundan,

Dava açmanız halinde 2/3 indirim hakkınızdan vazgeçmiş olacaksınız. Davayı kaybetmeniz halinde kalan 400 TL yi de ödemek zorunda kalacaksınız.

Bu tebliğin iptali yolunda YD talepli açtığım davada Danıştay YD talebimi reddetti. Esas hakkında kararı bekliyorum.

Bu konuda özellikle, avukatlardan başlayarak cezalar yeni uygulanmaya çalışılmaktadır. Barolar mutlaka harekete geçirilmelidir. Açılacak davalara müdahil olmaları sağlanmalıdır.

Hukuksal olarak ceza kanuna uygundur ama, anayasanın 20/son ve AİHS 8/1 hükümlerine aykırıdır.

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUN TASARISI'nın TBMM gündemine alınacağı Başbakan'ın "demokratikleşme" paketinde açıklanmıştır.

Davanızın temelini oluşturması gereken, İdarenin bilgi toplama yetkisi 05 Aralık Salı günü (sanırım sizin de hocanız olan) Sayın Nihal Saban tarafından işlenecektir. Kaçırmayınız.

http://law.ku.edu.tr/sites/law.ku.ed..._tr_raster.pdf