Mesajı Okuyun
Old 21-11-2013, 16:46   #7
Avrasya

Alıntı:
Yazan Av.Fatih Davran
bana verilen senette ise; borçlu kısmında şirket kaşesi var. bu kısmı şirketin imzaya yetkili iki müdürü imzalamışlar. bu iki kişi ayrıca sağ alt taraftaki imza kısmına da isimlerini yazmaksızın imza atmışlar.
yani bu kişiler hem şirket adına hem de kendi adlarına imza etmişler. ancak kendi isimlerini yazmamışlar. senet metninde 4 adet imza var.
bu durumda bu kişilerin ismi yazmadığı halde icra takibinde borçlu gösterebilir miyim? borçlunun adı-soyadı bononun zorunlu unsuru olduğuna göre, bu isimleri alacaklının bono üzerine kendi yazması bir sakınca doğurur mu?

cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

Uygulamada icra müdürleri isim yazmadığı için ödeme emri göndermek istemiyorlar. Ancak TTK. 776'da bono geçerlilik şartlarında düzenleyenin ismi değil imzası sayılmıştır.

Ancak burda keşideci şirket olduğundan imza atan ortaklar TTK 701/3 ve 778/3 gereğince aval veren olmuşlardır. İsimlerinin yazması yine gerekmemektedir.

Bunun dışında senedin anlaşmaya uygun şekilde sonradan doldurulmasına bir engel yoktur. Ancak ben kafamda hiçbir soru işareti bırakmamak için yazmıyor ve yazdırmıyorum.