Mesajı Okuyun
Old 21-11-2013, 12:13   #1
av.cevat

 
Varsayılan Mükerrer takip-icra cezaya şikayet -taşkın haciz

Merhabalar;
Mahkeme iştirak nafakası davasında 250TL tedbir nafakasına hükmediyor.Dava sonunda da 350TL (dava tarihinden itibaren) iştirak nafakasına karar veriyor.
Nafakanın yatırıldığı icra dosyası mevcutken ,karşı taraf tedbir nafakasından arta kalan eksik 100TL ve birikmiş nafaka alacağı için başka bir icra dairesinden takip yapıyor.Müvekkil bu borcu ödüyor. Aradan altı ay geçtikten sonra devam eden nafaka dava dosyasından müvekkilin 2 adet evi ,aracı ve banka hesaplarına haciz işlemi uygulanıyor.Emekli maaşına haciz yapılmıyor.İcra müdürlüğüne mükerrer takip yapıldığını miktarın yeniden hesaplanması gerektiği yönünde taleple verdiğimiz dilekçe ;karşı yan avukatının diğer daireden yaptığı tahsilatı dosyaya bildirmediği derdestlik sözkonusu olduğu,icra hukuk mahkemesine başvurmamız gerektiği belirtilerek reddediliyor.Biz de takibin tedbiren durdurulması talepli şikayetimizi yapıyoruz. Şikayetin yapıldığı gün karşı yan vekili gelip diğer dosyadan tahsilat yaptığını belirterek yeniden hesaplama yaptırıyor ve icra müdürü telefonla beni arayarak bilgi veriyor.
İcra Hukuk Mahkemesi şikayetimizi kabul ederek duruşma günü veriyor ancak tedbir talebi konusunda herhangi bir karar vermedi.

1- Karşı yan vekili 6 ay bildirimde bulunmazken bizim davayı açtığımız gün bildirimde bulunuyor.
2-Önce 19.000TL olan alacak,şikayet davası üzerine yeniden hesaplanıyor ve borç 5.900TL'ye düşürülüyor.
3-Bu bedel borç için karşı taraf, müvekkilin yaklaşık 300 bin liralık mal varlığı üzerine haciz koyduruyor.
4-Karşı taraf şimdi Nafaka Yükümlülüklerine Uymamaktan İcra Ceza Mahkemesine dava açmış durumda.
Sormak istediğim şudur; Biz İcra hukuk mahkemesine mükerrer ödemelerin düşülerek borcun yeniden hesaplanması için talepte bulunduk.Karşı tarafın hesaplattığı son miktarı şimdi dosyaya yatırmamız gerekir mi? Dava sonucunu beklemek mi gerekir? Bu konuda görüşlerinize ihtiyacım var.Cevaplayan arkadaşlarıma şimdiden teşekkürler.