|
|
|
|
Taşınmazlar hisseli ve yeri belirli bir kişinin alması isteniyor. Ayrıca bir kısım parseller üzerinde elbirliği mülkiyeti çözülmemiş. Satış için bu parsellerin diğer paydaşlara satılması gerekiyor sanırım.
Bu durumda pazarlıkla satış daha mı uygun oluyor, bu usulde belirli kişinin alması (elbirliği mülkiyeti olmayan yerleri, elbirliği olan yeri diğer hissedarlardan birine aldırıp onun da belirli kişiye satması imkanı var) daha mı kolaydır. Pazarlıkla satışta nasıl bir usul izleniyor açıklarsanız sevinirim.
|
|
 |
|
 |
|
Pay üzerinde tasarrufta bulunabilmek için önce elbirliği ile mülkiyeti çözmek gerekir.
Satışa izin davalarında önemli olan kısıtlının yararıdır. Satış birçok nedenle kısıtlının yararına olabilir. Örneğin, bakımı ya da tedavisi için para gerekiyordur, taşınmaz kullanılamıyor ve gelir getirmiyordur vb. Ama belirli bir kişiye satışın kısıtlının yararına olacağını açıklamak zordur; hiçbir hakimin bunu kabul edeceğini düşünmüyorum. Bu nedenle pazarlıkla satışa izin alıp, belirlenen değerden az olmamak kaydıyla o kişiye satmak daha mantıklıdır.