14-11-2013, 15:58
|
|
|
marka etkin kullanım
Merhaba meslektaşlarım.
Müvekkil firma ünvanı "A Elektrik Taahhüt İnşaat Mühendislik AŞ" firmanın ana faaliyet konusu elektrik taahhüt işleridir. Firma adına "A ELEKTRİK" markası 37 ve 42 Nace sınıflarında tescillidir.
"A İnşaat Ltd. Şti" isimli bir firma müvekkil adına tescilli olan markanın özellikle "inşaat" alanında 5 yıldır kullanılmadığı gerekçesi Marka hakkında KHK 14'üncü madde uyarınca iptal davası.
Müvekkil bina vs şeklinde inşaat işi yapmamaktadır. Ancak yaptıkları elektrik işi içinde doğal olarak inşaat vardır. Zira trafo binası (temeli, çatısı olan beton trafo binaları) yapmaktadırlar Ayrıca havai hatları yer altına almaktadırlar. Dolayısıyla bir çok inşaat, hafriyat kazı vs yapmaktadırlar. Hatta şirket envanterinde inşaat iş makineleri de (kepçe, vinç vs) vardır.
Bütün bunlara inşaat alanında markanın rağmen etkin kullanımının olmadığından bahsedebilir miyiz. Tescil edilen "inşaat" alanında markanın kullanımı için illaki bina gibi inşaat yapmak mı gerekiyor. Yoksa yapılan işin doğası gereği olmazsa olmaz inşaat faaliyetleri markanın etkin kullanımı olmaz mı? Çok araştırdım ama net bir cevap bulamadım. özellikle konu hakkında deneyimli meslektaşlarımın yorumlarını bekliyorum.
|