01-03-2007, 19:52
|
|
|
Batıl olan, yanlış olan şey emsal değildir, red edişin gerekçesi de asla olamaz.Ben bir noter olarak cmk alacaklarının zamanında ödenmesi gerektiğinin yanında ve zorunlu müdafilik haklarının kısıtlanmamasının ,avukatlara yönelik yapılan saldırıların karşısındayım. Bu sitede böyle olaylara karşı kınama yazılarını bizlerde gönderiyoruz, Özlenen adaletin, hukuk devleti olmanın salt bizlerle, benim mesleğimle olmayacağının bilincindeyiz.
Meri Hukuk düzenimize göre ben olayın hikayesini dinleyip bu hikayeye şu davayı aç ama önce şunu yapmalısın demem, diyemem.O avukat arkadaşlarımızın işidir. Taraflar arasındaki anlaşmalar noterlik dairesi dışında olur. Önce avukata gidin sonra bize gelin diyen biziz. Gidip sonra gelip avukata danıştım gerek yok kağıtlarımı geri ver diyen vatandaşlarımızda var.Ben bunu iş kaybı olarak görmüyorum. Çünkü bizler önce hukukçuyuz.
Sayın Dikici,
İnsanlar önceden bilinçli olmasa da haksızlıkla karşılaştığında, iş mahkemeye düştüğünde bilinçleniyor. Keşke bilinçli, bilinçsiz herkesin hukuk sigortası olsa…
Sayın Av.Gökhan Karakaş,
Sizin söylediğiniz ‘’gerçek hükümetin barolarla karşı güttüğü nedeni anlaşılmaz bir intikam hissidir’’ lafından hareketle bizlerinde anlamadığı budur:Baroların noterlere güttüğü nedeni anlaşılmaz bir intikam hissi... Eleştiriler rencide edici olunca buna yoruluyor. Dikkatinizi çekerim noterler ne siyasetçi ne de hükümette bakandır. Galiba yanlış hasma dava açıldı.
‘’uygulamada özellikle büyükşehirlerde noterlerin yapılan işleri çoğu kez okumadan imzaladığı hatta bazen noterin ofiste bulunmadığı durumlarda yanında hukuk fakültesi okumamış olan bir çalışan onun yerine belgeyi onaylamaktadır’’ sözünüze karşı teklifi yeniden okumanızı öneririm.İşi noterin ya kendisi yapacak veya yanında çalıştıracağı avukata yaptıracaktır.
Sayın Av.Gökhan Karakaş, kusura bakmayın yeni mezunların, yeni avukatların bu mesleğe öncelikli geçişi için çalışmalar yapıldığı, birliğimizce de desteklendiği duyumlarımız varda ama sizin duyumlarınızdan, ne duyduğunuzdan haberdar değilim.Net konuşursanız sevinirim.Sizin bilip bin küsür kişinin bilmediğimini öğrenmiş oluruz.Bu şekilde ithamlarınız haksız oluyor.
Ayrıca ‘’notere hakim yetkisi veren düzenlemelere karşı çıkmak her hukukçunun görevi diye düşünüyorum ‘’ sözünüzü tekrar düşünün tüm noterler de hukuk fakültesi mezunudur ve hukukçudur. Tekrar ediyorum gemiden adam atmaya başlarsak açık denizde bekleyen korsan çok bir gün gelir güvendiğiniz,komutası elinde sandığınız o gemiden sizi de atıverirler.
Vatandaşa işlem yaparken ilgililerle beraber gelen ve ayni dili (hukuk dilini) konuşan siz avukat arkadaşlarımızın olması bizim işimizi kolaylaştırıyor.
Farklı düşünebiliriz, doğaldır, haktır. Ancak eleştireceğim diye karşımızdakilerini rencide etmeyelim.
Herkese başarılar dilerim.
Saygılarımla…
Noter Şükran Tüfekçioğlu
|