Mesajı Okuyun
Old 05-11-2013, 09:36   #5
gdistemgibi

Öncelikle tüm meslektaşlara teşekkürler.
Sayın Selim Bey, banka görevlisinin hatası da ortada. BAĞKUR tarafından evrak bankaya verilsin diye verilmemiş zaten bizim müvekkil parayı yatırırken belgeyi görevliye ibraz ediyor görevli de buradaki bilgileri kullanıp ödemeyi alıyor. Daha sonra belgeyi müvekkile veriyor zaten.Yani belgenin aslı müvekkilde. Ayrıca ödeme dekontunu da saklamaktadır. 5 yıl sonra borcum var mı diye gittiğinde olay öğreniliyor.

Sayın Lpolat ben de sizin gibi düşünmekteyim zira belge aslını görseniz hata yapmaya açık bir durum var. Tabi burada banka görevlisinin ve özellikle de müvekkilin ihmalini yadsımıyorum. Ancak BAĞKUR'a husumet konusunda illiyetin mahkemelerce ne derece dikkate alınacağı da ayrı bir sorun. Bir de bu durumda görevli mahkeme açısından problem çıkar diye düşünüyorum. Zira BAĞKUR'a açılacak davada iş mahkemeleri görevli olacakken 3. kişiye ise genel mahkemelerde dava açmak gerekecektir.

Galiba şu an en uygunu Sayın "Fazladanödemeyeçözüm"'ün yorumu gibi geliyor. Zira müvekkil BAĞKUR yetkilileri ile görüşünce onlar "3. kişinin kuruma bir dilekçe ile başvurması ve yapılan ödemenin hataen kendi namına yapıldığını" belirtmesi halinde faiz de dahil tüm borcun silineceğini belirtmişler. Ama 3. kişinin sıhhatli adres ve diğer iletişim bilgilerine ulaşamadığımızdan bu yola başvurmak imkanı da bulunmamaktadır.