Mesajı Okuyun
Old 30-10-2013, 16:36   #5
bilal_gedikci

Alıntı:
Yazan Sevdem
Sayın Meslektaşım,daire üzerindeki ipotek 71 tarihli diyorsunuz.İpotek konusunda araştırma yapıldı mı bu ipoteğin alacaklısı kimdir,borç hala devam ediyor mu?Müvekkilinizden önceki malik yani ipotek borçlusu ile bir iletişim var mı?İpotek muhtemelen düşük miktarlı olmalı.Direkt ipoteğin fekki yolunu deneseniz...

Öncelikle verilen cevaplar için çok teşekkür ediyorum. Geçen sürede yapının müteahhidi ile iletişime geçtim. Söylediğine göre yaptıkları sözleşme ile 5. no.lu dairenin müvekkilime verilmesini kararlaştırdıkları halde kat irtifakının kurulması sırasında belediye tarafından pay oranlarına göre bir taksimat yapıldığını, yapılan bu dagıtımda 5 no.lu dairenin değil de başka bir dairenin müvekkile isabet ettiğini ve tapuya bu şekilde geçtiğini, 5 no.lu dairenin de ipotek borçlusu adına kaydedildiğini, 5. no lu dairenin sözleşmede belirtildiği şekilde müvekkil adına tescilini sağlamak için böyle bir yol izlediklerini bu nedenle de taşınmazın ipotek yükü ile devredilebildiğini söyledi.
Benim anlamadığım belediye tarafından sözleşmeye aykırı şekilde taksimat yapılabilir mi?
Ayrıca sorunu çözmek için çaba harcadığını, ipotek borçlusu adına ipoteğin fekki için dava açtıklarını ancak davanın birtakım sorunlar nedeniyle uzun zamandır sonuçlandırılamadığını söyledi. Dava ile ilgili olarak ipotek borçlusunun avukatı ile görüşüp dosya hakkında bilgi almayı düşünüyorum.
Şu an için ne yapmam gerektiğine hala karar verebilmiş değilim. Bu gelişmeler ışığında yardımlarınızı bekliyorum.

Saygılar...