Mesajı Okuyun
Old 29-10-2013, 18:50   #2
İlhan_ERDEN

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan egemen48
mrb.Müvekkil,sanıkların kamu davası niteliğindeki bir suçta kendisine hukuka aykırılığın giderilmesi yönünde söz vermeleri nedeniyle şikayetinden vazgeçiyor.Fakat karar duruşması gelmesine rağmen sanıklar verdiği sözlerini yerine getirmiyorlar.Bu durumda müvekkil vazgeçtiği şikayetinden vazgeçmeyi düşünüyor.
1-Vazgeçmeden vazgeçme bozucu yenilik doğuran hakkın özellikleri göz önüne alındığında mümkün görünmüyor.Bu durumda şikayetten vazgeçmenin hile nedeni ile sağlandığı hususunda tekrar ispat yoluna mı gitmemiz gerekmektedir?
2-Yoksa şikayetten vazgeçmenin hile ile sağlandığı ile hiç uğraşmadan,aksi bir beraat kararı durumunda,davanın kamu davası niteliğinde olması nedeniyle temyizi savcılığa mı bırakmak gerekir?
3-Şikayetten vazgeçmenin hile ile sağlandığını ispatlamazsak,katılan sıfatı ve buna bağlı olarak vekalet ücreti de sona erer mi?Bana göre bu durumda vekalet ücretine hak kazanılmaması gerekir.


1-Şikayetten vazgeçmeden vazgeçme mümkün değildir.

2-Takibi şikayete bağlı olmayan bir suç sözkonusu ise ceza yargılaması devam edecektir lakin olası beraat kararı halinde Cumhuriyet Savcısının temyiz zorunluluğu yoktur.Şikayetten vazgeçilmiş olsa bile mağdurun TCK md 234/1-b kapsamında (temyiz hakkı hariç diğer)hakları devam ettiğinden dava takip edilebilir.

3-Katılma talebinin kabulüne ilişkin arakarar, katılanın şikayetinden vazgeçmesi ile birlikte hükümsüz kalır ve A.A.Ü.Tarifesi md 13/1 uyarınca, mağdur lehine avukatlık ücretine hükmedilmez.