Mesajı Okuyun
Old 27-10-2013, 11:21   #2
Muhammet Fatih

imar planları hazırlanırken bir çok aşamadan geçiyor kadastro belediye büyükşehir içişleri.. ama buna rağmen problemler çıkabiliyor maalesef..yüklenici firma belediyeden yapı ruhsatını aldıktan sonra size daire satabilir. (kat emsal ruhsatını ilk kez duyuyorum)Maket üzerinden bir satış yapılmış ve edim ifa edilememiş doktrinde mücbir sebep farklı görüşlerde bir sürü yazı olsa da benim kanaatim yüklenici firmanın basiretli bir şekilde davranmadığı gerekli özeni göstermeden ve araştırma yapmadan maket üzerinden satış yağtığı ve bu durumun aleyhine tazminat doğuracağı yönünde ... .Yanlar arasında...konusu ilaç satımı ve teslimi olan bir sözleşme ilişkisi kurulduğunda ve davalının belirlenen sürede edimini gereği gibi yerine getirmediğinde bir uyuşmazlık yoktur. Çözümü gereken asıl sorun, somut olayda döviz darboğazının zorlu neden sayılıp sayılmayacağını ve bunun sözleşmeye etkisini belirlemeye ilişkindir...Döviz transferlerinin zamanında yapılmaması...BK. m.117 anlamında borcun sönmesine yol açmaz. Türkiye genelinde yıllar yılı döviz sıkıntısının süregeldiği de herkesin bildiği bir gerçektir. Davacının bu gerçeği gözeterek ihaleye girmesi, edimini zamanında yerine getirmesinin önlemlerini alması, tedbirli bir tacir olarak davranmasının bir gereğidir.” Not: şirket kamuoyu tarafından bilinen bir şirket olduğu için uzlaşmaya zorlamanızda fayda var. (ilk kez yorum yazıyorum hatalar olur affola)