Ben talebinizin haklı olduğunu düşünmüyorum maalesef.
Sözleşmeyi iki kez ihlal etmişsiniz:
1- Sözleşme tarihi sona ermeden sözleşmeyi tek taraflı -haksız- fesh edip evi tahliye etmişsiniz. (Ev satın almanız haklı fesih ve tahliye nedeni değildir)
2- Sözleşmede açık madde olmasına karşın tadilat yapmışsınız ve yine açık maddeye rağmen şimdi tadilatı sökmek/tazmin etmek istiyorsunuz.
Siz sözleşmeyi iki kez ihlal etmişsiniz, kiralayan ise hiç etmediği gibi, zorunlu olmadığı halde tahliyenize de muvaffakat etmiş. Mağdur olan da, haklı durumda olan da o. İlle bir tazminat talebi olacaksa, bana göre haksız ve erken fesih nedeniyle tazminat talebinde bulunabilecek olan da yine kiralayan.
Bahsettiğiniz Yargıtay içtihatları iyiniyetli ve hukuka uygun yapılan iyileştirmelerle ilgili olarak sebepsiz zenginleşme hükümlerine dayanıyor, bana göre sizin yaptığınız iyileştirme ne iyiniyetli ne de hukuka uygun.
Üstelik yeni bulunan kiracı da mevcut mutfağı görerek evi kiralamış. Siz yeni mutfağı söküp, eskisini taktığınızda yeni kiracı mecurun şartlarının değiştiği iddiasıyla fesih veya kirada indirim talep ederse ne olacak? (
BK.305)
Kaldı ki talebiniz yeni
BK 321. maddeye göre açıkça yasaya aykırı.
Kısacası talebin neresinden tutsanız elinizde kalmıyor. Tabii ki naçizane görüşüm, farklı düşünenler çıkacaktır mutlaka..