Mesajı Okuyun
Old 22-10-2013, 23:19   #4
Av.Selim Balku

Alıntı:
Yazan siloos
mahkeme süre belirtmeyerek hata yapmış olabilir ama kanun açık. şahsen ben sizin karşı yanınız olsam bu maddenin 2. fıkrasını gerek mahkemede gerekse bozma sebebi olarak temyizde ileri sürerim.

Kanun açık olsa da hakimin süre belirtmemesi süreye uyulacağı anlamına gelmez (Sayın Aladağ'ın belirtiği gib keşif gününe kadar yatırabilir (makul güne kadar))

hatta;

"2 haftalık süre belirttiğini" varsayalım, bu iki haftalık süreye uyulmamasının sonuçlarının da ihtarat yapılması gerekmektedir.

hatta; "2 haftalık süreye uyulmaması sonucunda, keşif delilinden vazgeçilmiş sayılacağına dair ihtarat yapıldığını" varsayalım, keşif delilinden vazgeçilmiş sayılacak ve ne olacağının da yazılması gerekmektedir.

Yargıtayın kabul ettiği ihtarat şöyle olmalıdır:

Eksik yatırılan harcın 2 haftalık kesin süre içerisinde yatırılmasına, kesin süre içerisinde yatırılmaması durumunda keşif delilinden vazgeçilmiş sayılmasına ve mevcut delillere göre davaya devam edeleceğine....

Yargıtay kararlarına göre dedim ancak evde olduğum için kararı bulamadım. İhtaratta eksiklik olması durumunda, ihtarat geçerli sayılmıyor ve kesin süre işlemiyor...