05-10-2013, 19:14
|
|
|
Tapu iptali ve tescili davası mı yoksa Sebepsiz Zenginleşme davası mı açmalıyım?
Cemal taşınmazını 150 milyar karsiliginda satmak uzere ali ile anlaşır. Aralarında yaptıkları sözlü anlaşmaya istinaden Yedi emin olarak taşınmazın tapusu gecici süreliğine metin de kalacaktir.Ali ,Cemal'e kaparo mahiyetinde veeceği peşin parası olmadığı için, Metin'e 40 milyarlik senet verir, metinde arabasini KİA sorento aracını 40 milyar bedelle cemal'e verir.Bakiye meblağ olan 110 milyar cemal'e odenince, yedi emin metin tasinmazin tapusunu ali'ye verecektir.Cemal'in akrabalari ali'yi taşınmazı almaması hususunda tehdit edince, Alıcı ali taşınmazı almaktan vazgecer.Cemal de metin'e arabasini geri verecegini bunun karsiliginda Taşınmazını geri ister.Metin de bu teklifi kabul etmez.Bizde Metin aleyhine tapu iptali ve tescil davasi acacaktik ancak,me metin'in 2 ekimde yuz elle milyarlik taşınmazı 8.300 tl rayic bedelle aydin adlı şahısa sattığını duyduk.
1. Metin'e karşı sebepsiz zenginlesme davasi acmayi dusunuyorum ancak davanin harci yuksek ve kaybedersek karsi vekalet ucreti cok yuksek cikabilir.
2.Aydın isimli şahısa muvazaa li satis sebebiyle tapu iptali ve tescil davasini dusunuyorum..
Arkadaşlar siz bana ne önerirsiniz,Acil önerilerine ihtiyacım var.. Saygilar
|