03-10-2013, 13:31
|
#1
|
|
tapu kaydının yanlış tutulması
Merhaba, bir konuda yardımınızı rica edecektim.
A şahsı yaklaşık 35 yıl önce 15 dönüm tarlayı B ye satmış. Bunlar akraba oldukları için tapuyu daha sonra alırız demişler. Aradan yıllar geçiyor bugün veririz yarın veririz derken nihayetinde bu güne kadar tapuyu alamamışlar. Tabi bu süreçta A ve B vefat ediyor çocukları şuan hayattalar. Yalnız B şahsı tarlayı satın alırken senet düzenlenmiş(taşınmazın hudutları vs. yazıyor. Taşınmazın bedeli, şahitler o günün muhtarın imzaları bulunan bir yazılı belge). A ve B vefat etmişler şuan çocukları hayatta. Bu taşınmazın A tarafından B ye satıldığını tüm köy halkı biliyor zaten A nın çocukları da kabul ediyor, inkar etmiyorlar. Tapudan araştırdık ki taşınmaz A şahsının üzerine kayıtlı değil hatta A da tapusu dahi yok. Taşınmazın bir kısmı komşu parsele üzerine diğer kısmı da başka komşu parsel üzerine kayıtlı olduğunu tespit ettik. Kadastro çalışmalarının üzerinden yaklaşık 25-30 yıl geçmiş. Bu durumda ne yapabiliriz? YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM.
Kadastro Kanunu m.12/III gereği “………. kesinleşmeden itibaren 10 yıl geçtikten sonra kadastrodan önceki hukuki sebeplere dayanarak itiraz olunamaz dava açılamaz”
MK m. 712 olağan zamanaşımı ve MK m.713 olağanüstü zamanaşımı ŞARTLARI BU OLAYDA OLUŞMAMIŞTIR.
MK. m.1024/II gereği YOLSUZ TESCİL olduğu kanaatindeyim. MK. m.1025 gereği YOLSUZ TESCİLİN DÜZELTİLMESİ DAVASI AÇABİLİR MİYİZ. BU DURUMDA NASIL BİR YOL İZLENMELİYİZ SİZCE.
B nin elindeki senet te hiçbir şey ifade etmeyeceği kanaatindeyim. Taşınmazı aldığı tarihten beri B ve çocukları kullanmışlardır halen de kullanmaktalar.
|