03-10-2013, 13:24
|
|
|
Sayın Av. Selim Balku, bahsettiğiniz konuların mahkemece irdeleneceği muhakkak, fakat her ne kadar yasalar hukuki ilişkiler açısından bir çerçeve çizmişse de, yaşananların sosyal hayat içindeki insanlık halleri olduğu, bunların da kişi, toplum, durum ve zaman açısından değişkenlik göstereceği, yani her olayın kendi içinde değerlendirilmesi gerektiğini de kabul etmek gerekir, böyle durumlarda insanlar gece evlendik bir şey öğrendik sabah kalk evine git demiyecektir herhalde, genç ve sağlıklı bir erkeğin, bedenindeki bir kusuru gizleyerek kendisi ile evlenen bir kadının bu kusuruna tahammül edip edemeyeceğini, burada genç bir kızın da istikbalinin söz konusu olduğunu, evlenir evlenmez ayrılmanın toplumda kendisi ile ilgili yansımalarının neler olabileceğini düşünmesi, yine bu hususu bilmeksizin evlenecek kadar değer verdiği kişiye karşı duyguları ile mantığı arasında gelgitler yaşaması, nihayetinde sonuçları ne olursa olsun buna tahammül edemeyeceğine karar vermesi makul bir süreyi gerektirecektir elbet, tabi ilk günden sorunla başlayan bir evliliğin de güllük gülistanlık olması beklenemeyeceğinden boşanma sebebi sayılabilecek olayların yaşanması da normaldir. 152. maddede yer alan 6 aylık hak düşürücü sürenin de benzer bir süreci kastettiğini düşünüyorum, bu arada gerek 149 gerekse 152 madde gerekçelerini de incelemek istedim ancak 743 sayılı kanuni medenideki karşılık maddelere atıf yapıldığından internet ortamında ulaşamadım, cevap veren tüm arkadaşlara değerli bilgileri için tekrar teşekkür ederim
|