30-09-2013, 14:42
|
|
|
 |
Alıntı: |
 |
|
|
|
|
|
|
|
Merhabalar,
müvekkil bir akrabasının eşinin yeğeni olan kızla evlenmek üzere tanıştırılıyor, kız tesettürlü olmamasına rağmen sıcak havada dahi boğazı kapalı kıyafetler giyiyor, müvekkilin bir sorun olup olmadığı yönündeki sorularını geçiştiriyor, nişan ve düğün alışverişlerinde provalarını yine boğazlı kazakla yaptırıyor,(tadilat yapan terzi şahit) yakası yüksek ve kapalı modeller seçiyor, bu arada ailesi müvekkilin şüphelerini aracılık eden yakınlarına olan güvenden dolayı öteliyor, evlilik gecesi kız ışığı açmamasını istiyor, müvekkil ısrar edince, kızın boynunda çepeçevre bir yara ve dikiş izi bulunduğunu, göğüslerinin vücuduna yapışık ve uçlarının alta gelecek şekilde deforme olduğunu görüyor, birlikte olmak istemiyor, ayrıca güveni sarsılıyor, konuyu kimseye açmıyor, iki gün sonra kız ailesinin doğulu olması ve böyle bir durumda erkeğe ve ailesine zarar vereceklerini söyleyerek tehdit yoluyla beraber olmalarını sağlıyor. bundan sonra da daha önce bu konuda anlaşmış olmalarına rağmen, erkeğin ailesi ile birlikte oturmayı istemediği, rahat yaşamak istediği, araba istediği gibi sebeplerle geçimsizlik çıkarıyor, evlenmeden öncekinin aksine açık saçık giyinerek ilgi çekmeye çalışıyor, cebinden para çalıyor vs sonunda kızın ailesini çağırıyorlar kız babaevine dönüyor, erkek boşanma davası talebiyle geldi, ancak aldatma şartına bağlı nispi butlan sebebiyle evliliğin iptali mümkün olabilir mi diye araştırıyorum bu hususta herhangi bir karara rastlayamadım, bilgisi olan arkadaşlar paylaşabilirse diye konuyu açmak istedim, |
|
 |
|
 |
|
Sayın KENREY;
'Yanılma' başlığı altında düzenlenen TMK'nın 149. maddesinin II. fıkrasına göre; "...Eşinde bulunmaması onunla birlikte yaşamayı kendisi için çekilmez bir duruma sokacak derecede önemli bir nitelikte yanılarak evlenmişse..." hükmü gereği nisbi butlana dayanarak dava açıp müvekkilinizin lehine sonuç alma ihtimalinin kuvvetli olduğu kanaatindeyim.
Saygılarımla..
|