30-09-2013, 13:34
|
|
|
Vekillikten istifa ettikten sonra dosyada vekilliğe devam etme talebi!!! ACİL
Öncelikle herkese kolay gelsin... Sitede araştırdım ancak benim sorunum ile ilgili bir konu bulamadım. 1 senelik evlilikleri dolmayan taraflar anlaşmalı boşanamadıklarından karşı tarafla da anlaşarak müvekkiliminden vekalet alarak çekişmeli boşanma davası açtım. Davayı açtıktan 3-4 ay sonrasına ancak ilk duruşma günü verilebilirdi.Bu arada müvekkilimin yurtdışına yerleştiğini öğrendim. Davalı tarafla sürekli irtibat halinde olmamıza rağmen müvekkilime bir türlü ulaşamadım ve yaptığım masrafı bile alamadığım için duruşmada çekilme dilekçesi verdim. Dilekçemin hemen akabinde kendisine ulaştım. Daha çekilme dilekçesi bile tebliğe çıkmadan vekilliğime devam edeceğim ve yeniden vekilliğimin kabulü konusunda yeni bir dilekçe verdim.Bu sırada Asliye Hukuk mahkemesinde görülen dava Aile Mahkemesi açıldığı için Aile mahkemesine gönderildi. Yeni hakim tenzip zaptında çekilme dilekçemin müvekkile tebliğine ve tarafıma da yeni tarihli vekaletname sunmam için iki haftalık süre verilmiş. ÇEkilme dilekçesi müvekkil adına benim adresime tebliğ edildi. TEnzip zaptı tarafıma tebliğ edilince çekilme dilekçesinin müvekkile tebliğ edilmediğini, VEkaletnamede azlim olmadığını elimde bulunan vekaletnamenin halen geçerli olduğunu, yeniden dava açabileceğim gibi mahkemelerde her türlü işlemi yapabileceğimi bu yüzden vekilliğimin kabulünü istedim. Ancak hakimden ret cevabını aldım.
Müvekkil yurtdışında olduğundan kendisine ulaşmakta zorlanıyorum. Ayrıca elimde geçerli bir vekalet var iken yeniden vekalet çıkarması bana mantıklı gelmiyor. Yeni bir dava açmayı düşünüyorum ama bu da zaten 1,5 senedir ilerleyemeyen davayı daha da uzatacaktır.
Sizce bu konuda ne yapmalıyım... Örnek bir durumla karşılaşan var mı?
Şimdiden teşekkürler , iyi çalışmalar
|