29-09-2013, 22:32
|
|
|
kiracının aidat borcu
Herkese Merhaba,
Kat mülkiyeti kanununa göre kiracı, ödenmeyen aidat bedelinden (kira bedelini aşmamak üzere) müteselsilen sorumludur.
Yine aynı kanuna göre,kat malikleri kurulu kararlarının iptalini isteme hakkı yalnızca kat maliklerine tanınmıştır.
Benim sormak istediğim konu şudur, müvekkilin kiracısı olduğu apartmanın yönetimi müvekkilin kiralayanındadır.(kiralayan yöneticidir) Müvekkili mecurdan tahliye etmek isteyen kiralayan sadece müvekkili ilgilendirecek şekilde (dükkanın aidatı diyerek) kat mülkiyeti kanununa aykırı olarak aidat bedelini fahiş ve yasal olmayan oranda arttırıyor.
Kiralayan bu karara muhalif olmadığı bilakis kabul ettiği için kiralayana ihtar çekilerek dava açtırma imkanı da fiilen bulunmamaktadır.
Bu aidat bedelini belirleyen kat malikleri kurulu kararının iptalini nasıl sağlarız? kiracıya doğrudan dava açmak hakkı tanınmadığı halde aidat borcundan doğrudan sorumlu tutulmasına anlam veremiyorum. Bu konuda pratiği olan meslektaşlarımın tecrübelerini rica ediyorum. Bu haksız aidata karşı neler yapılabilir?
|