|
|
|
|
Müvekkilim karısından boşanma talebi ile geldi. Ilk görüşmemizden sonra Vekaletname ile birlikte peşin olarak talep ettiğim ücreti ödedi.Farklı günlerde Yüzyüze 3 kere (toplam 4-5 saat civarı ) görüştük ancak yaklaşık 2 hafta boyunca da Telefonda defalarca kez konuştuk. Karısının vekili olan beyfendi ile anlaşmalı boşanma olması için karşılıklı taleplerimiz hakkında defalarca kez konuştuk , karşılıklı faks gönderdik ve aldık .Ancak anlaşmaya varamadan , babamın hastalığı sebebiyle şehir dışına çıktım ,giderken haber verdim ve bana sorun olmayacağını söyledi. Birkaç gün sonra döndüm ve müvekkilimi aradım telefonuma cevap alamadım.Diğer günlerde de aradım ama cevap vermedi Sonrasında mesaj attım. Eşiyle barışmış ve aynı evde yaşıyormuş.Sorunum şu: peşin aldığım ücreti kendi vazgeçmesi sebebiyle dava açılmadığından benden iade isteyebilir mi? Vekil olarak kendisiyle ve eşinin avukatı ile defalarca kez görüştüm ,dava açma hususunda kendisinin talebi üzerine anlaşmalı olsun diye günlerce çaba sarfettim.. Benden kaynaklanan bir sorun olmadığına göre dava açılmasa bile aldığım ücreti hakettiğimi ve iade etmemem Gerektiğini düşünüyorum. Ancak bir meslektaşım talep halinde aldığım parayı iade etmek zorunda kalabileceğimi iddia ediyor.Bu konuda tecrübesi olan meslektaşım var mıdır? Bu hususta Yargıtay kararı var mıdır? Yardımcı olursanız sevinirim ..
|
|
 |
|
 |
|
,
sayın meslektaşım,
aldığınız ücret dava vekalet ücretidir. şayet dava açmadıysanız bu ücretin tamamını iade etmeniz gerekir. ancak harcamış olduğunuz emek ve mesai nazara alınarak hakkaniyete uygun bir tutarı müvekkilinizden kesebilirsiniz. danışma ücreti sözlü ve yazılı bilgilendirme , sulh çabası her ne derseniz deyin artık. kolay gelsin