21-09-2013, 13:09
|
|
|
Dolandırıcılık suçu ve iyiniyetli 3. kişi
Herkese selamlar,
Müvekkil galerici olup, kendisine araç satan kişilerle ilgili olarak sonradan dolandırıcılık suçundan dava açılmış ve asliye hukukta da araç bedeli istenmiştir. Ceza dosyasında diğer sanıklarla birlikte sanık olarak bulunmaktadır. Araç en son müvekkil üzerindedir.
Müvekkil kendisine dava tebligatları gelince aracı satanlardan parasını alıyor. Şu an resmi olarak araç kendi üzerinde olsa da aracı devretmek istiyor haklı tarafa. Asliye hukukta davalı olarak bulunuyor. Mahkemeye hitaben dilekçe düzenliyorum. Davalı sıfatımızın olmadığını iyiniyetli 3. kişi olduğumuzu aracın parasını satanlardan aldığımızı ve haklı çıkan tarafa aracı devretmeye hazır olduğumu yazdım. DAVAYI KABUL ANLAMINA gelmesinden endişeliyim . Bu nedenle tereddütte kaldım. Bu durumda hukuk mahkemesi açısından ne yapabiliriz.
Ceza davası yönünden yukarıda yapacağımız müracaatın etkisi ne olur. Her iki davada da sadece en son alıcı olmasından ötürü taraf durumdadır.
Ayrıca şu detay var ki, müvekkil iki araç için sanık ve davalı konumunda. Araçlardan biri müvekkilimde ve üzerinde ihtiyati tedbir konuldu. Diğeri ise aylar önce satıldı.
Fikirleriniz için teşekkür ederim
|