Mesajı Okuyun
Old 18-09-2013, 15:54   #2
yılmazkan

 
Varsayılan

Tehiri icra kararı, vergi dairesini bağlamayacaktır. Paraya ilişkin hükümlerin icraya konulması bildiğiniz gibi kesinleşmeye tabii değildir. Harçların tahsili için de bir istisna bilmiyorum.
Harçlar Kanununun 129.maddesinde - Kendi kısımlarında ödeme zamanı tesbit edilmemiş olup da, mahiyetleri icabı işin sonunda alınması lazımgelen harçlar; harç alacağının doğması tarihinden itibaren 15 gün içinde ödeneceği,
130. maddesinde - Bu kanunda ödenmeleri için belli bir süre tesbit edilmiş olan harçlar süresi içinde ödenmemiş ise, ilgili makam ve daireler tarafından, sürenin sonundan itibaren 15 gün içinde bir müzekkere ile o yerin ilgili vergi dairesine bildirilir. Müzekkerede harcın nevi ve mahiyeti, miktarı, mükellefin adı ve soyadı ve en son ikametgah adresi açıkça gösteriliceği, hükme bağlanmıştır.
Bu maddelere göre karar verilmiş olmakla harç borcu doğmuş ve 15 günlük ödeme süresi işlemeye başlamıştır. 15 gün içinde ödeme yapılmadığı takdirde mahkemece vergi dairesine bildirim yapılacaktır.
Bu borcu ödemeniz gerekmektedir. Karar lehinize bozulur ve kesinleşirse vergi dairesinden geri alabilirsiniz.