15-09-2013, 17:59
|
|
|
kat karşılığı inşaat sözleşmesi- temerrüt ve arsa sahibinin hakları
Arkadaşlar merhaba,
Elime ifası gecikmiş bir kat karşılığı inşaat sözleşmesi ulaştı,arsa sahibi müvekkil ile henüz detaylı görüşemedik ancak durum kısaca şöyle.
Sözleşme tarihi 2009. Sözleşmede 19 bağımsız bölümyapılacağı 5 bağımsız bölümün müvekkile verileceği belirtiliyor. Anahtarteslimi olacak. Ancak süre olarak sözleşme tarihinden itibaren 20 ay olarak anlaşılmış.
İnşaat şuanda %80 tamamlanmş ancak asansör eksik, içdüzenlemeleri eksik ve sair eksiklikler var. Oturma izni henüz alınmamış.teslimolmamış.
İnşaat ruhsatının kimin tarafından alınacağı sözleşmedebelirtilmemiş. Benim şuan ruhsatın kim tarafından( arsa sahibi veya yüklenicitarafından vekaleten) ve hangi tarihte alındığına dair bir bilgim yok. Yalnızca2011 yılında kat irtifakı kurularak, müteahhide tapu devri yapıldığınıbiliyorum.
Benim sizden teyit almak istediğim hususlar;
1- İnşaat ruhsatı sözleşme tarihinden sonraalındığı varsayılırsa, 20 ay süre ruhsat tarihinden itibaren mi başlıyor? Sözleşmedesözleşme tarihinden itibaren 20 ay denilse de ifa imkansızlığı olmuyor mu? Taleplerimihangi tarihe göre hesap ederek davamı açmalıyım?
2- Şu haldeaçılacak dava öncesinde ifanın yerine getirilmesi için ihtar çekmeli miyim? (zorunluluğum yok ancak açılacak davaya yararı bakımından) ya da Mahkemedentespit talep etmem daha sonra açılacak dava için daha mı iyi olacaktır?
3- Açılacak davada taleplerim ne olmalıdır? Dikkat etmemgereken önemli hususlar ve/veya bu davalarda önemli olduğunu düşündüğünüzadımlar nelerdir?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. İyi çalışmalar
|