Mesajı Okuyun
Old 12-09-2013, 10:39   #1
limpid

 
Varsayılan imam nikahlı yaşayan anne babanın ölümü ile geride kalan çocuk veraset

müvekkilim bayan annesi ile babası resmi nikah olmaksızın evli iken müvekkilin 3 kardeşi, annesi ve babası zehirlenerek 1996 senesinde ölüyorlar. kazadan sadece müvekkilem kurtuluyor.

vukuatlı nüfus kayıt örneğinde babası ve 3 kardeşi görünüyor iken annesi görünmüyor. sadece kendisi ve kardeşlerinin hanesinde anne adı ayşe yazıp, alttaki açıklamalar bölümünde dedesi tarafından tanıma senendi ile tanınmış olup annesi ayşe dönmez'dir diyor.

müvekkilim babası için veraset ilamını geçen sene almış. ancak annesi için bunu alamazsın, hangi ayşe dönmez biz nerden bilelim demişler. şimdi bana geldi.

bilindiği üzere MK 282 ÇOCUK İLE ANNE ARASINDA SOYBAĞI DOĞUMLA KURULUR denmektedir.

şimdi müvekkilem dedesi tarafından tanıma senedi ile tanınırken annesinin doğum tarihi vs. yazılı mıdır? acaba ben direkt veraset ilamı için başvursam vukuatlı nüfus kayıt örneğini eklesem, bu tanıma senedinin noterden celbini istesem, müvekkilemin amcalarını tanık yazsam veraset ilamı alabilir miyim? müvekkilem ve amcaları annesinin baba ve anne ismini bilmekteler. bu yol doğru mudur?

ya da önce annesinin tespitini isteyen bir dava açsam sonrasında veraset için başvursam daha mı doğru olur?

bu arada müvekkilem evde doğmuş, hastane kaydı yok.