Mesajı Okuyun
Old 11-09-2013, 09:15   #2
İlhan_ERDEN

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan mehmetanul
Sulh Hukuk Mahkemesinde açılan davada; Mahkeme, görevsizlik kararı veriyor. Karaında, vekalet ücretinin Asıl mahkemede karara bağlanması gerektiğini belirtiyor.
Davacı bu arada davayı kaybedeceğini anlamış olduğundan Asliye hukuk Mahkemesinde davayı açmıyor.
Davalı lehine takdir edilmesi gereken vekalet ücreti için tekrar önceki mahkemeyemi başvurmak gerekir?
Öyle ise, inceleme dosya üzerindenmi yapılır yoksa duruşmalı mı?
Bu arada görevsizlik kararından bu yana 2 yıl geçmiş.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.


HMK
Görevsizlik veya yetkisizlik kararı üzerine yapılacak işlemler
MADDE 20 -
(1) Görevsizlik veya yetkisizlik kararı verilmesi halinde, taraflardan birinin, bu karar verildiği anda kesin ise bu tarihten, süresi içinde kanun yoluna başvurulmayarak kesinleşmiş ise kararın kesinleştiği tarihten; kanun yoluna başvurulmuşsa bu başvurunun reddi kararının tebliğ tarihinden itibaren iki hafta içinde kararı veren mahkemeye başvurarak, dava dosyasının görevli ya da yetkili mahkemeye gönderilmesini talep etmesi gerekir. Aksi takdirde, bu mahkemece davanın açılmamış sayılmasına karar verilir.



Esastan sonuçlanmayan davada yargılama gideri
MADDE 331 -

(2) Görevsizlik, yetkisizlik veya gönderme kararından sonra davaya bir başka mahkemede devam edilmesi halinde, yargılama giderlerine o mahkeme hükmeder. Görevsizlik, yetkisizlik veya gönderme kararından sonra davaya bir başka mahkemede devam edilmemiş ise talep üzerine davanın açıldığı mahkeme dosya üzerinden bu durumu tespit ile davacıyı yargılama giderlerini ödemeye mahkûm eder.

(3) Davanın açılmamış sayılmasına karar verilen hallerde yargılama giderleri davacıya yükletilir.