Mesajı Okuyun
Old 08-09-2013, 09:23   #3
av. canan0

Alıntı:
Yazan Av.Mehmet Saim Dikici
Öncelikle bir hususu belirtmek isterim takipten feragat ile hakkın özünden (alacaktan) feragat farklı şeylerdir. Alacaklı sözkonusu belgede takipten feragat etmiş ise daha sonra tekrar icra takibi yapmasına engel yoktur, bu konuda Yargıtay kararları da var. Dolayısıyla takipten feragat, alacaktan feragat anlamı taşımayacağından menfi tespit davasında da borçluya bir fayda sağlamaz.

Eğer verilen feragatname takipten değil de alacaktan (hakkın özünden) feragat ise ve ıslak imzalı şekilde eski vekil tarafından dosyaya ibraz edilirse, bu feragatname mahkemece dikkate alınabilir ve Menfi Tespit davası kabul edilebilir.

verilen yazıda "maddi ve manevi tazminat taleplerimden borçlu ... lehine vazgeçiyorum" yazıyormuş. yazının aslı da müvekkilin eski avukatında. eski icra takibi de işlem yapılmadığından takipsizlikten düşmüş. müvekkil o dönem psikolojim çok bozuktu. sana parayı ödeyeceğim dosyada işlem yapmayın, kapatın dedi diye o yazıyı yazmıştım diyor. acaba hile ile o yazıyı bana yazdırdı diyerek hile hukuksal sebebine dayanarak yazının iptal edilmesi için bir dava açsak mı diye düşüyorum. ama olayın üzerinden de yaklaşık 4 yıl geçmiş.