Konu
:
Karar duruşma zaptının tebliği
Mesajı Okuyun
05-09-2013, 13:58
#
16
Av. Engin EKİCİ
Alıntı:
Yazan
İlhan_ERDEN
Evet, dediğiniz gibi "...veya kısa kararın tebliği" dememektedir ancak "gerekçeli kararın tebliği" de dememekte, "nihai karar"dan bahsetmektedir. Ben bu nedenle
nihai karar
olan kısa kararın tebliği ile temyiz süresinin başlayacağını düşünüyorum.Saygılarımla.
Alıntı:
Yazan
Av.mehmet.av
HMK 297(1) d)
Hükmün
verildiği tarih
ve hâkim veya hâkimlerin ve zabıt kâtibinin imzalarını.
Bu ifadeden çıkan sonuç; hüküm(nihai karar) daha önceden(son duruşmada) verilmiş olmuyor mu ve 5521 s.k m.8'e göre de nihai kararın tebliğinden bahsettiğine göre sadece kısa kararın(karar duruşmasının) tebliği ile süre başlamış olmaz mı?
Hükmü geniş anlamda yorumlarsak kısa karar bir hüküm değildir, zira HMK'nın alıntıladığım ilgili maddesinde hükmün neleri içerdiği tahdidi olarak sayılmıştır.
Dar anlamda yorumladığımızda, 5521 sayılı kanunun 8. maddesinde ifade edildiği şekilde, kısa kararın nihai karar olarak ifade edilmiş olmasıyla kısa karar hüküm değildir demek bu defa hatalı olmaktadır.
Ancak, verilmiş olan kararın veya hükmün, duruşmada hazır bulunan taraflara hakim tarafından sözle bildirilmesi anlamına gelen tefhimin yüze karşı yapılması bir zorunluluk olduğundan, kısa kararın tebliğinin gerekçeli kararın tebliği gibi sonuç doğurmayacağı ve temyiz süresini başlatmayacağı düşüncemi tekrar ediyorum.
Saygılarımla..
Av. Engin EKİCİ
Üye Kimliği
Av. Engin EKİCİ İsimli Üyeye Özel Mesaj Gönderin
Av. Engin EKİCİ İsimli Üyeye Email Gönderin
Av. Engin EKİCİ İsimli Üyenin İnternet Sayfası
Av. Engin EKİCİ İsimli Üyenin Tüm Mesajları Arayın