03-09-2013, 14:13
|
|
|
Sayın üye poseidonmavi;
Yönetim Planında site içi ortak yerlerden yararlanma konularına ilişkin genel kurallar ve cezai şart yazılmamış durumdadır. Bu aşamada öncelikle site yönetim planını bütün kat maliklerinin beşte dördünün oyuyla değiştirmek şart mıdır; yoksa Kat Malikleri Kurulu kararıyla kullanım talimatı düzenlenmemiş konularda yaptırım uygulanabilir mi? (KMK.m.9 çerçevesinde)
Konuyu araştırdıkça karşılaştığım problemlerden biri de; 5912 sayılı kanunun yayınlandığı 7 Temmuz 2009 tarihinden sonra uygulanan " GEÇİCİ MADDE 2 si ile - Bu Kanunun yürürlük tarihinden önce kurulan toplu yapılara ait yönetim planlarının, bu Kanun hükümlerine uyarlanması amacıyla yapılacak ilk değişiklik için mevcut kat malikleri kurulunun salt çoğunluğu yeterlidir. Mevcut toplu yapı yönetimleri, değiştirilen yönetim planına göre yeni yöneticiler seçilinceye kadar geçici yönetim olarak görevini sürdürür. Toplu yapı yöneticisi seçimi, en geç yönetim planının değiştirilmesini takip eden üç ay içinde yapılır. (5912-23/06/2009 değişiklik) hükmü karşısında nasıl bir usul izlemem gerekir ? Teşekkürler...
|