Herkese merhaba, benim de bu konuyla alakalı olmak üzere vekalet ücreti ile ilgili bir sorun olacak. Şöyle ki, idare mahkemesinde açmış olduğumuz uzman öğretmenlik unvanının verilmesiyle ilgili davayı kazandık, malumunuz olduğu üzere idare mahkemesi tarafımıza ilam vekalet ücretine hükmetti. Torba yasadaki değişiklikle bu vekalet ücretinin ödenmesi yönünde davalı milli eğitim bakanlığına başvurdum ben, iki ay geçti hiçbir cevap tarafıma gelmedi. İlam vekalet ücretinin tahsili için ilamlı takip yoluna başvurduk.
Bundan sonra müvekkilim beni arayarak ilam vekalet ücretinin kendisine daha evvel ödendiğini, maaşına yansıtıldığını söyleyerek takipten vazgeçmemi istedi. Takipten vazgeçtik, müvekkilim de bu ücreti bana ödedi. Sorun şu ki okul müdürlüğü müvekkilime vekalet ücretini öderken avukatından fatura getir demiş, müvekkilim de bu hususları bilmediğinden benim kendisine kestiğim faturayı okula vermiş. Okul faturaya hiç bakmamış sanırım çünkü baksalar milli eğitim bakanlığına kesilmiş bir fatura olmadığını görecekler

Şimdi okul müdürlüğü benden fatura istiyor ancak okul adına kesin diyor, biz davayı milli eğitim bakanlığına açtık ancak bunu okula anlatamıyorum sizin muhatabınız biziz bakanlıkla işiniz yok diyorlar

bir de üstüne siz bu işlerde yenisiniz galiba diyor mutemet

)