02-09-2013, 14:03
|
|
|
kambiyo senedinde ; haciz yolu ile takipten, iki sene sonra , iflas yolu ile takibe dönme
Merhaba arkadaşlar ,
kambiyo senedi olan çek için haciz yolu ile takibi,2011 yılında başlattım ve takip kesinleşti,çek asılları da icra kasasında .Bu kez 2013 yılında iflas yolu ile takibe dönmek istiyorum,benim sorum şu ;
Borçlu itirazlarında çeklerin ibraz sürelerinin geçtiğini ileri sürebilir mi ?
Kambiyo takibine mahsus haciz yolu ile takibe sokmakla çekler için zaman aşımı süresini kestim,bu güne kadar da dosyamda devamlı olarak mal ve para arayışı yaptım.Ticaret sicilinde borçlunun şirket sermayesini yükselttiğini ve şirket merkezini taşıdığını gördüm.Bu sebeple sıkıştırmak için iflas yoluna (kanunun tanıdığı,bir defa için harçsız olarak iflas yoluna başvuru hakkını kullanacağım)ama endişem; borçlu ,çekler için zaman aşımına girmiştir diyebilir mi ? yoksa düşündüğüm gibi ilk takibim zamanaşımını kesmişmidir ?
Bu tereddüde girmemin sebebi ,ilk yolda ,haciz yolu ile takipte yaptığım tüm işlemler yok sayılacak olduğuna göre iflas yolu ile takibe döndüğümde çeklerin vasfı için de böyle bir risk var mı ?Borçlu itirazında çekler süresinde ibraz edilmemiştir diyebilir mi ya da dese tutar mı ?
|