Mesajı Okuyun
Old 02-09-2013, 08:46   #2
üye25928

Alıntı:
Yazan Av.Mehmet Gunaydin
Muvekkilim bir sirketin yonetim yapisini, kadrosunu ve isleyisini yeniden yapilandirmak, yoneticileri egitmek ve prosedurler hakkinda bilgilendirmek uzere bir danismanlik sozlesmesi imzaliyor. Muvekkille ucretin %25 i pesin olmak uzere kalaninida is bitiminde 5 ay sonra odenmek uzere anlasiliyor. İs bitiyor 7 ay gecmis fakat kalan bakiye ucret odenmiyor. Sebep olarakda sozlesmeye imza atan mudurun sirketi baglayici islem yetkisinin olmadigini soyluyorlar vede basta odenen ucretin yeterli oldugunu kalan bakiye ucretin ise muvekkilin referans olarak kendi isimlerini kullanmasina saydiklarini belirtiyorlar yani kalan bakiyeyi odemiyorlar. Kendisine referans icin almamayi taahhud etmistir demisler. Burada ne yapilabilir? Ucret konusunda sozlesmede kararlastirilani odemek zorundalarda mudurun sirketi baglayici islem yapma konusunda detayli bilgiye ihtiyacim var. İctihad falanda bulamadim. Ustadlarimin yardimini bekliyorum. Saygilarimla

Müdür, işveren vekilidir.
Yapılan ödeme de buna delildir. Bu konuda birçok yargıtay kararı mevcut, özellikle bono imzalanması gibi hususlarda, davayı haklı taraf olarak kazanacağınıza şüphem yok.