Mesajı Okuyun
Old 30-08-2013, 14:16   #1
Av.Yasin Dedeli

Varsayılan Kat Karşiliği Inşaat Sözleşmesi

Tüm meslektaşlarıma iyi çalışmalar diliyorum. Arsa sahipleri ile mğteahhit arasında imzalanan kat karşılığ inşaat sözleşmesi gereği 18 ayda bitirilmesi gereken inşaat,bitim tarihinin üzerinden 9 ay geçmesine rağmen bitirilememiş, genel iskan alınamamış. Müteahhide toplamda 5 daire düşüyor. İnşaatın aşamalarına göre 4 daire teslim edilmiş. 1 daire halen arsa sahiplerinin elindedir. Bu durumda;

Öncelikle inşaatın bitirilme yüzdesi vs konusunda tespit yaptırmayı ve sözleşmenin feshi ile eser sözleşmesine dayalı noksan ve kusurların arsa sahipleri tarafından yaptırılmasına izin verilmesi, masrafların da müteahhide ait bağımsız bölümün satışından karşılanması hususunda yetki verilmesi ve geç ifadan kaynaklı zararlar için dava açmayı düşünüyorum.

Acaba müteahhidin kötü niyetli olarak, yaşanacak hukuki süreçte arsa sahiplerini uğraştırmak için koz olarak kullanmak üzere kalan tek daire ile ilgili 3. kişilerle satış vaadi sözleşmesi imzalayıp tapuya şerh ettirmesini önlemek veya müteahhidin 3.kişilere olan borçları nedeniyle daireye konulabilecek hacizlerin önüne geçmek için tespitle birlikte ihtiyati tedbir/haciz talep edilebilir mi, açılacak dava konusunda alternatif önerisi olan meslektaşım var mıdır?