Mesajı Okuyun
Old 28-08-2013, 18:34   #8
gençhukukçu54

İcra müdürünün işlemi için şikayet süresi 7 gündür. Bu süre red kararının tebliğinden itibaren başlar. Karar resmi olarak tebliğ edilmemiş ise, talep sahibinin bir sonraki talep tarihi tebliğ tarihi kabul edilir, talep yok ise beyana göre tebliğ tarihi esas alınır.

[quote=baharada]
Alıntı:
Yazan av.staşdemir
Sayın baharada
Müvekkilinizdeki 4.000 TL lik ödemeye ilişkin belge içeriği nedir?
"Ali Kaya'dan 4.000 TL aldım" vb. şekilde mi yoksa ilgili senedin künye bilgileri belirtilerek imzanlmış bir belge mi?
ödeme belgesinde tarih var mı?
senet üzerindeki tarih nedir? ( 4.000 TL'lik ödeme vadeden önce mi ödenmiş yoksa vadeden sonra mı?)
ciroda tarih var mı?

Senedin künyesi ile ilgili bilgiler belge de var. Dört bin tl lik ödeme vadeden sonra yapılmış. Ve senette ciro tarihi belli değil; belli olsa ne fark eder belli olmazsa ne far eder bilmediğim icin soruyorum tesekkurler

Saygılarımla

Benim önerim şöyle yapmanız;
Evvela A'ya karşı 4.000 TL üzerinden alacak davası açıp, alacağın tespiti ve bundan kaynaklanan zararın tespiti için icra dosyasını delil göstererek, dosyanın hesap bilirkişisine gönderilmesini talep edin, zira A'nın eylemi yüzünden icra harçları, faiz, vekalet ücreti gibi alacağa dayalı veriler 3.450 TL üzerinden hesaplanması gerekirken 7.450 TL üzerinden hesaplanmıştır.

cironun önemi olayın cezai yönünden ötürü sordum.
A senedi ciro edip B'ye verdikten sonra 4.000 TL'lik kısmi ödemeyi kabul ettiyse kanaatimce dolandırıcılık suçu oluşur.

Alıntı:
Madde 157 - (1) Hileli davranışlarla bir kimseyi aldatıp, onun veya başkasının zararına olarak, kendisine veya başkasına bir yarar sağlayan kişiye bir yıldan beş yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adlî para cezası verilir.

(A = ya ikrar edecektir, ya da cirodan evvel 4.000 TL'yi aldığını söyleyecektir. Bu durumda vadeden sonra ciro yapılmıştır. Bu ciro geçerli bir ciro değildir, alacağın temliki niteliğindedir, haliyle 4.000 TL'lik ödeme defi B'ye de ileri sürülebilir diye düşünüyorum.)