Mesajı Okuyun
Old 28-08-2013, 17:19   #18
Nermet

 
Varsayılan

Benzer şekilde 10 adet müzekkereyi aynı posta zarfı içerisinde gönderen bir avukat arkadaşım, banka tarafından işleme şikayet edildiğini ve 3 dosyadan 2 sinin red, birinin kabul edilerek yargılama gideri ve 220 TL vekalet ücretine mahkum olduklarını anlattı.
Esasen bu işlemde kurumun bir zararı olmadığı gibi, işlemin usul ekonomisine de uygun düşeceği kanaatindeyim.
Ancak tebligat yapılmazsa müzekkerenin teslim edilip edilmediği ispat külfeti ile karşı karşıya kalacağız. Gerçi hesapta para olmasına rağmen "hiçbir hak ve alacağı yoktur" şeklindeki bildirimin denetimi nasıl yapılır oda ayrı bir konu. Bu durumda bankanın müşterisini koruma gibi bir niyetinin olabileceğini de düşünmeden geçemeyeceğim.
Bu düşüncemin aksine 80 kuruşa gönderilen ve içerisinde posta masrafı dahi olmayan müzekkerelere de cevap verildiğini de belirtmek isterim.