Konu
:
menfi tespit davası
Mesajı Okuyun
27-08-2013, 15:16
#
9
İlhan_ERDEN
Alıntı:
orhanbekar iyi günler.
bir malın (ticari) degeri ile alakalı olarak
menfi tespit davası
açılabilir mi? yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. saglık sektöründe kullanılan bir cihaz için deger tespiti istiyoruz..
Alıntı:
orhanbekar Sevgili ustadim aslinda sorunumuz soyle ; urettigimiz bir urun var saglik sektorunde satimi yapilmaktadir. Ornegin fiyati 15000 tl fakat sgk odeme yaparken ileriye donuk olarak bu urun icin fiyati 10000 tl derse bunun onune gecmek amaci ile malimizin deger yespitini yaptirmak istiyoruz. Ayrica bir sorunda su sekilde ortaya cikmaktadir; malimiz ile alakli olarak piyasada benzeri urunler satilmaktadir. Bilgisayar destekli fiksetor olarak satilan bu mallarin bi kismi uzaysal fiksator bir kismida uzaysal olmayan fiksator olarak gecmektedir. Bizjm urunumuz uzaysal degildir. Bunun ile alakli olarak elimizse bilimsel yayinlar mevcuttur. Bu irunun ozelligi hakkinda yani uzaysal mi degilmi ?? Bunun tespiti icin
menfi tespit davasi
acmamiz mumkunmudur ??? Tesekkurler cevapladginiz icin ayrica
Alıntı:
Yazan
orhanbekar
sorun tam anlamıyla sudr. bızım fırmamız ortapedı alanında bır urun uretmekte satısını yapmaktadır. sgk lı hastalara bu urun ozel hastanelerde kullanımakta ve odemesı hastane tarafından sgkdan alınınca yapılmaktadır. bızım urunumuz bılgısayar desteklı fıksatordur. fakat pıyasada bılgısayar desteklı fıksatorler ıkıye ayrılmaktadır. uzaysal bılgısayar desteklı fıksatorler ve uzaysal olmayan bılgısayar desteklı fıkstorler. uzaysal olanların odemelerı sgk tarafından yapılmamaktadır. bızım urunumuz ıse uzaysal ozellıgınde değildir. bunun ile alakalı olarak uluslar arası yayınlarda mevcuttur urunumuzun uzaysal olmadıgına daır. sımdı sorunumuz burada baslamaktadır. sgk bıze uzaysal bılgısayar desteklı fıksotor dedeği takdırde biz onlardan önce
menfi tespit davası ıle
urunumuzun uzaysal ozellıgı tasımadıgını tespıt ettırebılırmıyız. sanırım daha acık anlatamazdım olayı ustadlar
Böyle bir durumda "
menfi tespit davası
"sözkonusu olamaz.
Bahsedilen hususların tespiti ise hukuken korunmaya değer güncel bir yarar mevcut olmadığından, mümkün değildir diye düşünüyorum.
İlhan_ERDEN
Üye Kimliği
İlhan_ERDEN İsimli Üyeye Özel Mesaj Gönderin
İlhan_ERDEN İsimli Üyenin Tüm Mesajları Arayın