Mesajı Okuyun
Old 22-08-2013, 12:49   #2
Av.Bülent AKÇADAĞ

sayın av.crnylmz,

Öncelikle mesleğinizde başarılar dilerim.

Sorularınıza gelecek olursak;

1- Çeki bankaya ibraz eden son şahıs/şirket adına takibi açmanızda hiçbir engel yoktur. Müvekkilinizin eşinin ciranta olması sebebiyle onu da borçlu olarak gösterebilir ya da takip talebinde onun adını belirtmeyerek doğrudan keşideciye karşı takip açabilirsiniz.

2-ilk keşideci deyimini anlayamadım. Çeki sizin müvekkiliniz mi bankaya ibraz etmiş? Cevabınız evet ise müvekkiliniz çeki keşide eden ile diğer cirantalara karşı kambiyo takibi başlatabilir.

3- Takibi başlatırken icra programlarından faydalanmanız hata yapma ihtimalinizi düşürecektir. Ayrıca kambiyo takibi yapacağınızı, çek olması sebebiyle ticari faiz isteyeceğinizi, keşideci hakkında cumhuriyet savcılığına karşılıksız çek keşide etmekten ötürü suç duyurusunda bulunacağınızı da unutmayınız.

Kolay gelsin.

Alıntı:
Yazan av.crnylmz
Merhabalar. Öncelikle belirtmem gerekir ki tecrübesiz bir meslektaşınızım. İlk vekaletnamemi aldım ve sizlere basit gelebilecek fakat benim bilgilerimi teyid etmemi gerektiren bir kaç soru sormam gerekiyor.Müvekkilin lehtarı olduğu bir çeki icraya koymak niyetindeyim. Faturası kesilmiş resmi bir çek fakat fatura keşidecinin eşi adına kesilmiş ciro eden ise kocası. Bu durumda takip kim adına başlatılmalı? Ayrıca bankaya süresinde ibraz edilmiş ve karşılığı yoktur yazısı alınmış olduğundan ilk keşideciye de başvurarak icra takibi başlatabilir miyim? Bunlara ek olarak dikkat etmem gereken herhangi bir husus varsa ve bilgilendirirseniz çok sevinirim. Eksiklerimi mazur göreceğinizi umud ederek cevap veren herkese şimdiden teşekkür ederim.