En azından işlerin sürüncemede kalmaması için, şöyle bir şey uygulanabilir. Harçlar Yasası'ndaki süreler geçtikten yani harç tahsil müzekkeresi vergi dairesine ulaştıktan sonra, karar alınabilmelidir.
Sayın Toz'un isyanı haklı bir isyandır. Aynı olay hepimizin başına gelmektedir. Daha önce başka bir forumda da yazmıştım. İşçi zaten işinden ayrılmış mağdur olmuş; haliyle parası yoktur. Dava harcı, bilirkişi ücreti vs derken tanıdıklarından alabileceği paraları da toplamış; daha sonra bakiye ilam harcını tamamlayamaz hale düşmüştür. Benim davamda bir tanesinin bakiye ilam harcı 1.770 YTL idi...Karardan 6 y sonra, eşinin çektiği kredi ile ödeyebilmişti.
İşin başka bir boyutu daha bulunmaktadır. Yine bir olayda,(Kiracı vekiliyiz) dava lehimize sonuçlandı; bakiye harç ise 800 YTL civarında idi...Müvekkil "Bana ne davayı nasılsa kazandım" dedi. Davalı tarafa harç tahsil müzekkeresi gönderildi. 3-4 defa vergi dairesine gittik ve dedik ki "Müzekkere borçlusuna kira aylığı yatırıyoruz, işte hesap no.su; haciz koyun" aldığımız yanıt "Sırası gelen işleri yapıyoruz, bakarız" . 1 yıl geçtikten sonra tahsil ettiler. Deveyi tekrar rahatsız etmek istemiyorum çünkü çok sorulduğunu biliyorum:"Boynun neden eğri?"
Saygılarımla