Mesajı Okuyun
Old 19-08-2013, 22:35   #3
Av.İlker DOLGUN

Alıntı:
Yazan alperyldrm
Merhaba,

Müvekkil hakkında icra takibi yapılıyor ve müvekkilin hesapları haczediliyor. İcra takibinden ve tebligattan haberi olmadığını söyleyen müvekkilin beyanı üzerine dosyayı incelediğimizde, dosya içerisinde PTT'den alınan bir çıktı var, bu belgede sadece daimi çalışana tebliğ edilmiştir yazıyor. Belgede yazan tarihten itibaren 8. günde haciz işlemi yapılmış. İcra müdürüne "tebligat parçası olmadan karar veriyor musunuz" dediğimde, kendilerinin yaptığını söyledi. Bu işlem geçerli midir?. Ben usulsüz tebligatı yapacaksam hangi tebligatı inceleyip yapacağım ?

1) İnternetten barkod no girilerek alınan "bilgilendirme amaçlı" çıktılarda yazılı tebliğ tarihinin, tebligat parçasında yazılı olan gerçek tarihten farklı olduğunu birçok kez gördüm ve bu nedenle sağlıklı olmadığını ve işlem yapılması için yeterli ve geçerli olmayacağını düşünüyorum.

2) Konu başlığınızda uyap üzerinden alınan bir yazıdan fakat içeriğinde ise ptt' den alınan çıktıdan bahsediyorsunuz. Öncelikle bu hususun netleştirilmesi lazım zira ilki bilgilendirme amaçlı ikincisi ise imzalı/mühürlü, resmi nitelikte ve tebligat parçası ile aynı kuvvette.