15-08-2013, 18:55
|
|
|
iik 99 uygulamasına ilişkin
Değerli Meslektaşlarım, acilen cevaba ihtiyacım olduğu hususunu belirterek sorumu yöneltmek istiyorum. Alakadar olanlara şimdiden teşekkür ediyorum.
Müvekkilimin işçi alacağından dolayı icra takibine girdik. ancak borçlu şirket dava devam ederken tasfiyeye girdi zaten girmese de Limited şirket ve içi boş.
Ancak ben kurucuları aynı olan ve ismi de çok benzer olan bir başka şirkete hacze giderek borcu karşılar mal haczettim ve 3.şahıs şirkete yedi emin olarak bıraktım. istihkak iddiasında bulundular. sorum şu ? aşağıda belirteceğim hususlar 3.şahıs şirketin haksızlığını göstermeye kifayet eder mi ?
a) her iki şirketin ticaret sicilde kurucuları aynı.
b) her iki şirketin kuruluştaki adresleri aynı ( örneğin N:21 Kat 3 biri N:21 Kat 2 biri)
c) sonra her iki şirket adres değişikliği yapıyorlar ve ticaret sicilde belirtili taşınılan adres AYNI
d) hacze gittiğimde kapıdaki güvenlik personeline X şirketi diyoruz a evet Y şirketi ile aynıdır diyor ve 3. Şahıs şirketin yerini gösteriyor. orası da zaten ticaret sicilde belirtili adres.
Tüm bu veriler neticesinde istihkak iddiasının iptal edilebilir mi acil bir değerlendirme rica ediyorum
|