Mesajı Okuyun
Old 12-08-2013, 18:48   #1
av.kumru

Varsayılan site yöneticisinin cezai sorumluluğu

müvekkil site bahçesinde bulunan üzerinde belediyeye ait olduğu yazılı olan 4 banktan birini yine site içinde bulunan kendi apartmanlarının önüne aldığı için yönetici kavga çıkartıyor.Halbuki banklardan bir tanesi geçmiş yıllarda müvekkilin apartmanının önünde duruyormuş ve diğer beş tane kat maliki farklı zamanlar da bankın geri getirilmesini diğer yöneticilerden istemişler.Yönetici onu benim kızım yaptırdı o bize ait ,ben komşularımla orada oturuyorum siz kullanamassınız diye kapıcıya hemen geri getir diye emir veriyor.Müvekkil de bankın ortak kullanıma tahsis edildiğinin ve orada yeterince bank olduğunu,banktan c bloğunda faydalanması gerektiğini söylüyor.Yönetici kişi geçen yıl ortak kullanım alanı olan yine c blok altında bulunan garajın giriş anahtarlarını değiştiriyor ve hiçbir kat malikine anahtar vermediği için müvekkille kavga ediyor yani bu yüzden aralarında husumet var.Aynı zamanda bayan müvekkile karşı değişik zamanlarda yapmış olduğu taciz niteliğinde davranışları var.mesela müvekkil çocuğunu oynatmak için bahçeye indiğinde burada oturma git apartmanın arkasında otur,çocuğunu git sitede oynatma asfaltta oynat şeklinde şuursuz beyanları var ve maalesef sürekli kavga çıkıyor.Özetlemek gerekirse yönetici siteyi kendi çitfliği,tapulu mülkü sanıyor ve siteyi değil insanları yönetmeye kalkıyor.hukuki anlamda değil ama cezai anlamda emniyeti suiistimal olabilir mi?bankı kişisel mal saymak,özel çıkarı için kullanmak bakımından.diğer hangi maddelere dayanabiliriz.şimdiden teşekkürler