Mesajı Okuyun
Old 06-08-2013, 13:58   #1
banuklf

Varsayılan kefilin kefile SENETLE rücuu!!!

A şahsı esnaf ve kefalet kooperatifinden kredi çekiyor. B ve C de bu krediye müşterek ve müteselsil kefil ve zamin oluyor. çekilen krediye karşılık taksit ödemeleri için esnaf ve kefalet kooperatifinin lehtar olduğu senedi A, B ve C imzalıyor.

daha sonra kredi taksitlerinden bir kısmını kefil B,bir kısmını ise asıl borçlu A ödüyor. kredi borcunun tamamının bitmesinden sonra kefil B tüm senetleri esnaf kefaletten alıyor. daha sonra B vefat ediyor. olay burdan sonra kopuyor;
Kefil B'nin mirasçıları A ve C'ye karşı, mırasbırakanları B'nin de borçlu gözüktüğü esnaf ve kefalet koop.'nin lehtar olduğu senetleri alıp KAMBİYO SENETLERİNE ÖZGÜ HACİZ YOLUYLA TAKİP ile icra takibi başlatıyor. Ayrıca takip yetkisiz icra dairesinde başlatılıyor ve ödeme emrinin ekinde senetlerin fotokopileri de yok.

Kefilin kefile rücuu hakkı kendine düşen pay oranınında ve fazla ödediği meblağ kadar var diye biliyorum. ancak lehtar yahut ciranta dahi olmadığı bir senet ile 10 örnek icra takibi başlatmak bana son derece yanlış geldi.esnaf ve kefalet kooperatifinden ödeme yaptığı meblağa ilişkin makbuzları alıp rücuen ilamsız takip yapsa anlıcam....

Takibin iptali yoluna gitmeyi, terditli olarak ödeme emrinin iptalini de istemeyi düşünüyorum. kafam felaket karıştı. sizce ne yapmalıyım. Acil yardımm lütfenn...