Mesajı Okuyun
Old 05-08-2013, 12:47   #1
avferats

Acil Boşanma Davasinda Karşi Dava Sorunu

Değerli arkadaşlar;
Adli Yardımdan bir boşanma davası için görevlendirildim.Boşanma davasında davalı eş(kadın) vekiliyim. Müvekkilim adli yardımdan yararlanmadan önce cevap dilekçesi yazmış ve görülmekte olan ceza yargılamasının bekletici mesele yapılmasını ve davanın reddini istemiş.Buna müteakip davacı vekili replik dilekçesinde duruşma günü istemiştir. Adli yardım görevlendirilmem ise düplik dilekçesinin verilmesi zamanında oldu.Müvekkilimle görüştükten sonra hukuk hakiminin ceza hakiminin kararına bağlı olmadığına, boşanmayı isteyip istemediğini sorduğumda, kendisinin de boşanmayı istediğini söylemiştir.Ben de HKM.m.133'e göre(Karşı dava, cevap dilekçesiyle veya esasa cevap süresi içinde ayrı bir dilekçe verilmek suretiyle açılır.
(2) Süresinden sonra karşı dava açılması hâlinde, mahkeme davaların ayrılmasına karar verir.) karşı dava süresinin geçtiğinden düplik dilekçesinde davacının iddialarına cevap verdikten sonra Müvekkilim hakkında açılmış bulunan davada boşanmaya, Davacı tarafın tazminat taleplerinin reddine ve müvekkilim lehine 20.000 TL maddi, 30.000 TL manevi olmak üzere, toplam 50.000 TL tazminata hükmedilmesini istedik. Şu aşamada mahkeme öninceleme için gün verdi.

Yukarıda anlattığım olay karşısında acaba karşı dava hakkım devam etmekte midir? Talep konusunda usul hatası var mıdır? Boşanmanın kabulü ve fakat tazminat taleplerinin reddi davanın reddi halini oluştur mu?Adli yardım dosyası olduğu için, şayet karşı dava açmış olsaydık harç ödemesi gerekir miydi? Teşekkürler.