|
|
|
|
Merhabalar Değerli Meslektaşlarım ;
X bankası Genel Müdürlüğü'ne 50 tane icra dosyamız için, ayrı ayrı haciz yazarak, aynı zarfın içinde 50 tane müzekkereyi koyarak gönderdik. Cevap için dosyaya posta pulu da ekledik.
Genel Müdürlük cevabi yazısında müzekkereleri aynı zarfın içinde gönderemezsiniz bu müzekkereleri tek tek göndermelisiniz diye yazdığımız müzekkereleri iade etti.
Anayasanın 141. Maddesinin son fıkrasına göre ; '' Davaların en az giderle ve mümkün olan süratle sonuçlandırılması, yargının görevidir.'' denmesine rağmen; X bankasının Genel Müdürlüğünün cevabının haksız ve hukuki dayanaktan yoksun olduğunu düşünüyorum.
Bu konuda neler yapabilirim. Düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Teşekkürler...
|
|
 |
|
 |
|
Sorudan da anlaşılacağı üzere, ortada gönderilmiş haciz ihbarnamesi yok. Müdürlükçe gönderilen haciz müzekkeresi olup, aynı zarf içerisinde birden fazla evrak göndermenin önünde bir engel yoktur. Aksine usul ekonomisi bakımından da yapılan doğrudur.
Haciz ihbarnamesi ile haciz müzekkeresi aynı sonucu doğurmayıp, haciz ihbarnamesinin tebliğ şartı var iken haciz müzekkeresinde böyle bir zorunluluk yoktur (elden bile teslim edilebilir)...
Tek bir sorun kalıyor bu olayda.. Gönderilen 50 müzekkerenin her biri için ayrı ayrı cevap pulu gönderilip gönderilmediği.. Banka, cevabı aynı zarfta göndermekten imtina edebilir bana göre. Ancak aynı zarfta birden fazla evrak geldi ben bunu cevaplamam tarzında bir tutum sergileyemez. Zira bu evrakı gönderen kurumun inisiyatifindedir.
Bu durumda izlenecek yolun; İİK 357 maddesi uyarınca C.Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmak olduğunu düşünüyorum.
Haciz ihbarnamesi gönderilmediğinden, "89/2 gönderilmelidir" tarzındaki görüşlere katılmıyorum.
Kolaylıklar dilerim.