Mesajı Okuyun
Old 12-07-2013, 17:19   #1
just-ice

 
Varsayılan Aidat Borcundan ötürü Tapunun Verilmemesi

Değerli meslektaşlarım
Öncelikle hepinizi en samimi duygularımla selamlarım.
Benim sizlerin de ilgisini çekeceğine inandığım bir sorum var.
Şöyle ki;
Banka kredisiyle toplu konut satışı yapan firma, alıcılar ile yapmış olduğu matbu sözleşmeye " konutların tesliminden bağımsız yönetim organları oluşturuluncaya kadar, sitenin yönetimini ben yada benim atadığım firma üstlenecek ve sizlerde bu yönetimin aldığı kararlara uyacak, belirlediği aidatları ödeyeceksiniz, aidat borçları ödenmedikçe tapularınızı alamayacaksınız." şeklinde bir hüküm koydurmuştur.
Ancak ne yazık ki atanan site yönetimi ( satıcı firmanın yan kuruluşudur) yapılan harcamalarla orantısız aidatlar talep ettiği için bir çok hak sahibi aidatları ödememe cihetine gitmiştir. Site yönetimi de nasıl olsa ileride tapuyu vermeyeceğiz mantığıyla haklarında bir icra takibine girişmemiştir. Bu arada aradan 3 sene geçmiştir, tapular çıkmıştır ve satıcı firma tapuları vermeye yanaşmamaktadır.

Sorularım şöyle:
1-site aidat borcunun ödenmemesi, satış bedelini ödemiş alıcıya tapu verilmemesi için bir haklı sebep oluşturabilir mi ( sözleşmedeki madde haksız şart mıdır?)
2-İcra takibi ile tahsil edilebilecek olan ve gayrimenkulun aynından doğamayan bir alacak, tapu verilmemesi için satıcı lehine bir ödemezlik defi oluşturabilir mi?

Sorumu okuma zahmetinde bulunan tüm meslektaşlarıma en derin saygılarımla;