|
|
|
|
Islah edebilirsiniz de;
Davadan önce, bu gibi durumlarda yerine getirilmesi gereken sartlara veya prosedüre uyulmus mu? Ezcümle ihtarname; süre, vs,( ne denilmis? hangi seçimlik hak kullanilmis?),
Arsa sahibinin teslimde gecikmesi durumunda ögreti ve uygulama ne diyor? (önceki BK, 355 vd,,), Kolay gelsin,,,
|
|
 |
|
 |
|
Bahsettiğiniz şartlar yerine getirilmemiş, ancak sözleşmede bu işler için kesin süre bulunması nedeniyle, BK m.117/2 gereği, temerrüt için ihtara gerek yok diyeceğiz, karşılıklı borç yükleyen sözleşmelerle ilgili, temerrüde düşen borçludan BK m.125 deki seçimlik hakları kullanmak için son süre verilmemesinin gerekçesini de BK m.124 teki süre verilmesini gerektirmeyen durumlara sokmaya çalışacağız.
Yahutta cezai şart gibi taleplerden vazgeçip sadece sözleşmenin ifasına yönelik olarak davayı ıslah edeceğiz. Bu durumda bir sorun olmayacağı kanaatindeyim.
Ancak BK m.124/1 deki şu düzenlemede her türlü yoruma açık ve belirsiz; "BORÇLUNUN İÇİNDE BULUNDUĞU DURUMDAN VEYA TUTUMUNDAN SÜRE VERİLMESİNİN ETKİSİZ OLACAĞI ANLAŞILIYORSA" örneğin arsa sahiplerinden birinin müteahhiti vekaletten azletmesi, aylardır arsayı teslim etmemesi, telefonlarına çıkmaması vs. bu kapsamda olabilir mi?