10-07-2013, 14:59
|
|
|
kıymetli evrak iptal kararıyla ilamsız takip itiraz
Müvekkilin bankaya tahsil için verdiği senetleri banka kaybediyor,daha sonra banka kıymetli evrakın iptali kararı alıyor ve biz de bu kararı ilamsız icraya koyarak senet borçlusuna takip başlattık.Bankaya senetleri kaybettiği için tazminat davası açabilmemiz için önce borçluya karşı tüm hukuk yollarının tüketilmesi gerekiyor.
Borçlu takibe itiraz etti. Yetki açısından ikametgahının başka yerde olduğunu belirtmiş,borcu olmadığını ve kendisine ödeme emriyle birlikte senet gönderilmediğini belirtiyor. Yetki açısından itirazı doğru bir an için çeklerde muhatap bankanın da bulunduğu yerde takip başlatılabileceği ile karıştırarak protesto için senetlerin verildiği bankanın bulunduğu yerde takibi başlattım. Ödeme emriyle de iptal kararını içeren mahkeme kararını gönderdim diye hatırlıyorum.
Şu durumda benim için hangisi daha kestirme ve net bir yol olur fikirlerinizi almak istiyorum.
İtirazın kaldırılması için dava açsam yetki açısından yapılan itiraz doğru ve davam reddedilecek. Bu kararı gerekçe göstererek borçlulara karşı hukuki yolların tüketildiğini belirtip bankaya tazminat davası açabilir miyim?
Yoksa itirazın kaldırılması davası açmadan dosyayı yetkili icra dairesinde tekrar açıp tekrar borçluya karşı takip mi başlatmalıyım?
|