Mesajı Okuyun
Old 03-07-2013, 15:32   #68
Av. Fatih KARACA

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av.Mehmet Saim Dikici
Bir Devlette "Hakim" den daha önemli kişi olur mu? Bence Hukuk devletinde "hakim", Başbakan'dan da, Cumhurbaşkanı'ndan da çok daha önemli bir kişiliktir.

Bu itibarla Hakimlerin VİP uygulamasına alınmaması gelişmekte olan-gelişememiş ülke pozisyonundan ziyade düpedüz hukuku hazmedememedir.

Sayın Demirel, Eski Başbakan ve Dokuzuncu Cumhurbaşkanı olmadığı için haklı olarak Türkiye'deki bu anormal durumun "geliştirilmemiş-gelişememiş" ülke olmamıza bağlamıştır. Kendisi (eminim ki) Başbakan olsaydı bu durum olmazdı. Türkiye'de hakimler de VİP uygulamasına tabi olurdu.

Bu nedenle; bir Hakim'in çok haklı olarak üstünü aratmamasına bu kadar tepki gösteren arkadaşlarımızın, bir avukatın üstünün aranmasına da bir daha tepki göstermemesini rica ediyorum. Çünkü bu "çifte standart" içeren tavır hiç doğru değil.

Ve şunu tekrar belirtmeliyim: Bir hakim, Hukuk devletinde Başbakandan da cumhurbaşkanından da daha önemli kişidir. Yani en en "Vip" tir.

Sayın Dikici,

Havalimanı VIP listesini okudum. Kısıtlı geçiş olması gereken VIP kapılarındaki sıra sanırım normal kapılardan daha uzun.