Mesajı Okuyun
Old 26-06-2013, 22:12   #1
CATWOMAN

 
Acil Alacağın temlikinde reddedilen davada yargılama giderleri ve mahkeme avukatlık ücretleri

Merhaba, itirazın iptali davası devam ederken,davacı alacağını 3. kişiye yazılı noter sözleşmesi ile temlik etti. Ancak dava reddedildi ve mahkemece davalı Vekili lehine mahkeme avukatlık ücreti takdir edildi.

Ancak Gerekçeli karar' da "mahkeme avukatlık ücretinin davacılardan tahsiline " karar verildi. Bunun üzerine davalı vekili, mahkeme avukatlık ücretinin tahsili için temlik alanlar aleyhine icra takibi başlattı.

Alacağın dava sırasında temliki durumunda, reddedilen dava sebebiyle karşı taraf mahkeme avukatlık ücretinden temlik eden davacı mı, temlik alanlar ( 3. kişiler ) mi sorumludur?

Elinizde bu konuda emsal karar varsa ve ACİLEN gönderirseniz sevinirim. Bu konu hakkında şikayet yoluna gitmeyi düşünüyorum.


Avukat Pınar ELİBOL