Mesajı Okuyun
Old 26-06-2013, 14:40   #6
av.gokcen

 
Varsayılan

Merhabalar,

Söz konusu taşınmaz aile konutu idi ise aile konutu şerhi koymak mümkündü.

Ya da boşanma davası ile birlikte mal rejiminin tasfiyesi ve katılma alacağı talebinize ilişkin davayı da eş zamanlı veya aynı dosyada açsa idiniz, tedbir talebinizin kabul edilirdi diye düşünüyorum.

Boşanma dosyalarında bu yöndeki tedbir talepleri benzer gerekçelerle reddedilmekte.

Satışın boşanma davasından sonra yapıldığı açık. Eğer tapudaki değer, gerçek değerin çok altında ise burada muvazaalı satışı ispatın mümkün olabileceğini düşünüyorum.

Meslektaşların da belirttiği gibi söz konusu satış, müvekkilinizin katılma alacağını etkilemeyecektir. Ancak belirttiğiniz gibi tahsil anlamında bu tasarrufun iptaline ihtiyacınız var.

Yargıtay 8. HD 2011/3032 E. 2012/75 K. sayılı kararında "muvazaalı işlem davacı yönünden haksız eylem niteliğinde olup davacının katkı payının tahsilini sağlamak bakımından eldeki davayı açmakta hukuksal yararı bulunduğu" yönündedir.

İyi çalışmalar