Mesajı Okuyun
Old 25-06-2013, 15:14   #1
Avukat Neslihan

 
Önemli Sosyal Yardimlaşma Vakfi Tarafindan Yapilan Toki Konutlarindan Tahliye Acil !!!

Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve TOKİ arasında yapılan sözleşme ile maddi durumu iyi olmayan kimseler için konut yapıldı ve bu konutlar fakir kimselere tahsis edildi. Bu kimseler kira öder gibi konut bedelini vakfa ödüyorlar ve sözleşme gereği ödemeleri bitince tapuda vakıftan mülkiyeti devralıyorlar. Bu süreçte sözleşme gereği 10 yıl boyunca da bu konutta kendileri oturmak zorundalar.Sözleşmede Kat Mülkiyeti Kanununa uygun davranma yükümlülüğü getirilmiş ve bu kanuna atıf yapılmış.

Sözleşmeye aykırılık olmadığı ve fesih sebeplerinden her hangi biri doğmadığı halde komşulardan gelen şikayet gerekçe gösterilerek kişiye vakıf tarafından konutu tahliye etmesi yönünde karar tebliğ edilmiş.

Sosyal Yardımlaşma Vakfı kanunla kurulmuş ve kamu bütçesinden yararlanmakta olsa da bir özel hukuk tüzel kişisi ve kararları idare mahkemesi denetimine tabi değil.

Tahliye kararı kanımızca hukuksuz ancak kararda açıkça kolluk kuvvetleri evinizi boşaltacak denmiş. Ben mevzuatta bir hüküm bulamadım. İcra takibi ya da mahkeme kararı olmadan Sosyal Yardımlaşma vakfı kendisi kolluk kuvveti ile tahliye işlemi yapabilir mi? Bu karara karşı başvurulabilecek bir hukuksal yol var mıdır?