 |
Alıntı: |
 |
|
|
 |
Yazan Av.Suat Ergin |
 |
|
|
|
|
|
|
Demişsiniz ama bence ana konu bu. Karar temyizden onanarak gelirse ve arada bir temel ilişki bulunmuyorsa hiç şansınız bulunmamaktadır. Bu nedenle ben olsam, önce Yargıtay kararını beklerdim. Dosyayı incelediysem ve zamanaşımının gerçekleştiğine inandıysam, Yargıtay kararını bile beklemezdim dosyayı müvekkile hemen iade ederdim.
1- Yargıtay'ın kararını beklemekten başka yol yok.
2- İkinci takip "derdestlik" itirazına uğradığında, takip iptal olunur. Takibi isterseniz terekeye, isterseniz mirasçılara doğrudan yöneltebilirsiniz.
|
|
 |
|
 |
|
Cevabınız için teşekkürler Suat Bey,
Arada temel ilişki mevcut. Fatura da var yani. Zamanaşımı konusu ise biraz karışık. Dosya 2 dosyanın birleşmesi ile ortaya çıkmış bir dosya ve dosyalardan bir tanesinde zamanaşımı yok. Yani belki dosyaların tekrardan ayrılması gerekebilir.
Takibi terekeye yöneltirsem borçlu kısmına ''..... terekesi'' mi yazacağım? Bu takdirde kayyum atanması gerekir mi?
Biliyorum çok uzattım ama reddi miras yapan mirasçılara nasıl yöneltebilirim. Red beyanı süresinde!
Tekrar teşekkürler...